De meerwaarde van sportmarketing

Oprichter van Sports and more, Simon Viane over het belang om uw bedrijf te linken met sport anno 2020.


Meedelen dat het eerste half jaar van 2020 een bijzondere invulling kreeg, is een understatement. Maar vanuit het standpunt van iemand met passie voor sport, communicatie en events is het belang hiervan enorm duidelijk geworden. Het grootste deel van de mensen snakt naar samenkomsten, beweging en een ideale werk -/ontspanningsbalans. Het imago creëren van een toffe, actieve werkplek is meer dan ooit een uitdaging. Eerlijk, wie heeft u al ooit horen zeggen dat sporten saai is? Een sport of activiteit onaangenaam vinden is een ander verhaal, maar zorg er dan voor dat iedere stakeholder die u wilt aanspreken ook betrokken geraakt op de manier hij/zij het meest aanspreekt. Er zijn genoeg mogelijkheden.

Denk na over de return on investment

Een idee uitwerken dat de personen van de marketingafdeling tof vinden, zal leuk zijn maar is het idee ook efficiënt genoeg? Denk na over de return die je ermee wilt bereiken! Wilt u nieuw personeel aantrekken? Meer data verzamelen? Het ziekteverzuim op de werkvloer inperken? Een hechtere band creëren tussen uw medewerkers? Als organisator van een sportevent in het nieuws komen?

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om uw bedrijf te linken aan sport, om het bedrijf te zijn, waar men over spreekt als het over sportmarketing gaat!

‘Besef dat mensen graag verhalen, anekdotes en herinneringen vertellen. Als deze tot stand komen door uw bedrijf, kan je niet anders dan trots zijn.’

Sport is en blijft uniek

Mond-aan-mond reclame is eeuwen oud maar blijft mijn persoonlijke favoriet als sterkste communicatiekanaal. Het medium ‘sport’ in een enorm sterk kanaal om unieke verhalen te vertellen. Uw stakeholders zijn het lopend reclamebord van uw bedrijf. Als zij met trots, passie en met een enorm enthousiasme vertellen over de activaties die het bedrijf waar zij voor werken allemaal uitwerken. Dan kan door middel van een onderbouwd en professioneel uitgewerkte activatie, uw bedrijf een unieke en positieve plaats verwerven in de gedachten van (potentiële) stakeholders.

De kracht van storytelling

Uw bedrijf activeren in sport kan je zoals eerder gezegd op oneindig veel mogelijkheden uitwerken. Zorg er alleen voor dat je geen ‘behang’ wordt. Door enkel een uitgangbord, banner of je logo ergens te zien hangen langs de kant, zal je return onder de verwachtingen blijven. Besef dat mensen graag verhalen, anekdotes en herinneringen vertellen. Als deze tot stand komen door uw bedrijf, kan je niet anders dan trots zijn. Naast de zichtbaarheid creëer je emotie en beleving. Twee niet te onderschatten elementen voor uw relatie met stakeholders. Durf investeren in sportmarketing en nadenken over een return die voor uw bedrijf belangrijk is!

Online vs. Offline.

De verplaatsing van offline naar online is de voorbije jaren en maanden in een stroomversnelling gekomen. De kunst is om die combinatie optimaal te gebruiken. Onderschat het offline gebeuren zeker niet.

Dat er online veel meer mogelijkheden zijn, kunnen we zien, horen en voelen. Maar laat ons er geen individueel prestigemodel van maken. In groep doelstellingen bereiken is zoveel mooier! Bedankt Golazo om recent het keepmoving.eu platform op te richten. Dit is een case voor de sportgeschiedenisboeken.Simon Viane

Simon@sportsandmorecompany.be

73 weergaven0 opmerkingen